Menü

Quisque laoreet in risus at efficitur. In imperdiet urna vitae elit porta pretium.

Cras vulputate aliquet tristique. Sed ornare ante aliquet eleifend consectetur. Mauris luctus massa risus, id malesuada diam finibus eu. Cras eget vestibulum dolor, ut varius diam. Nulla facilisi. Sed quis quam ac ante varius porttitor eget at leo. Curabitur mi elit, placerat quis elit eget, malesuada finibus nibh. Sed suscipit, nibh nec luctus consequat, sem erat pharetra felis, at faucibus mauris lacus vel tellus. Proin in dolor non nisl iaculis egestas eu sed nisl. Fusce porta sit amet sem faucibus bibendum. Suspendisse vel congue purus, sed dignissim augue. Sed at facilisis arcu, non accumsan tellus. Nam sit amet quam imperdiet, mattis lorem sed, molestie massa. Nulla leo augue, porttitor pretium enim id, tempor sodales nisl.

Proin in dolor non nisl iaculis egestas eu sed nisl. Fusce porta sit amet sem faucibus bibendum. Suspendisse vel congue purus, sed dignissim augue. Sed at facilisis arcu, non accumsan tellus. Nam sit amet quam imperdiet, mattis lorem sed, molestie massa. Nulla leo augue, porttitor pretium enim id, tempor sodales nisl.
HÍREK

2018-as évi parkolóbérletek értekesítése

2017. december 05.
Tisztelt Ügyfeleink! Tovább »

Hasznos tudnivalók

2017. október 25.
A BIOKOM Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a pécsi lakosságot, hogy az ünnepre való tekintettel cégünk közszolgáltatási rendje a következőképpen alakul Tovább »
CÉGBEMUTATÁS

« vissza

Cégbemutatás

 Tovább a történeti áttekintéshez

Pécs városa 1993-ban döntött a több mint 100 éves múltra visszatekintő vállalata átalakításáról, és a cég nevét BIOKOM Kft-re változtatta. Az akkor még kizárólag hulladékszállítással foglalkozó társaság mindössze egy szigeteletlen lerakóval és elavult gépjárműparkkal rendelkezett. Az elmúlt 20 év során a BIOKOM Nonprofit Kft. látványos fejlődésen ment keresztül, a dél-dunántúli térség legnagyobb hulladék begyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó, országos szinten is elismert vállalkozása lett. A BIOKOM csoport szolgáltatással ellátott területe Pécs városára és 300 környező településre terjed ki, ami együttesen közel 450 ezer lakos és 4 ezer vállalkozás ellátását jelenti.

A több évi előkészítés után megvalósult 65 millió € vagyonértékű „Mecsek-Dráva” Program eredményeként hulladéklerakó, válogatókomplexumok, hulladékudvarok, átrakóállomások épültek, valamint az ezekhez szükséges géppark, illetve a lakosságot kiszolgáló gyűjtőjárművek kerültek beszerzésre. A Mecsek-Dráva Program megvalósításával Pécsett egy komplex, korszerű, de egyben költséghatékony begyűjtési rendszer került bevezetésre, amelyben megvalósul a teljes körű szelektív gyűjtés és a maradék hulladékok energetikai célú feldolgozása. Ennek köszönhetően a lerakott hulladék mennyisége 30% alá csökkent.

A Kft. közfeladat-ellátási szerződés keretében a pécsi önkormányzat városüzemeltetési feladatait is ellátja, mely jelentős átszervezést, tevékenység bővülést jelentett a társaság életében. A tevékenységi körök száma jelentősen bővült, ma már meghaladja a 90-et. A feladatok megfelelő ellátása érdekében a társaság munkavállalói létszáma is növekedett: az alkalmazotti létszám a társcégekkel együtt több, mint 1000 fő. Amióta a BIOKOM Nonprofit Kft. a városüzemeltetéssel megbízott szervezet, Pécs számára rendelkezésre áll egy saját tulajdonú, megfelelően képzett és szakmailag elkötelezett személyi állománnyal rendelkező vállalkozás, mely a tevékenységek jelentős hányadát saját kézbe vette, telephelyeket alakított ki, és biztosítja a szükséges eszközöket, gépeket, mindez pedig a feladatok gazdaságos ellátását segíti elő.

A BIOKOM Nonprofit Kft. tevékenységei közé tartozik Pécs Város közút és járda területeinek, autóbuszmegállóinak üzemeltetése, fenntartása, hó- és síkosság mentesítése az utak kátyúzása, az úttestek és úttartozékok javítása, hidak és támfalak karbantartása. 

A Kft. Pécs Megyei Jogú Város területén útellenőri szolgálatot lát el, melynek során havonta megközelítőleg 2.000 km fő-, és tömegközlekedési út ellenőrzését végezi, évente közel 50.000 m2 útfelületet javít. A közúti veszélyhelyzet elhárítása érdekében éjjel-nappali közlekedésbiztonsági ügyeletet működtet, a beérkező bejelentések (rendőrség, lakosság stb.) helyszíni kivizsgálása folyamatos, amennyiben szükséges azonnali intézkedés történik. 

A feladatok közé tartozik a vízkárelhárítás, felszíni vízfolyások és három tó karbantartása, valamint a zárt csapadékcsatornák karbantartása is. A társaság nagy hangsúlyt fektet ezen a területen a megelőzésre, hiszen az utóbbi évek szélsőséges időjárási viszonyai váratlan eseményeket idézhetnek elő.

Tevékenységi körébe tartozik a közvilágítás aktív elemeinek karbantartása, valamint a városüzemeltetés kapcsán (forgalomirányító lámpa, rendezvényszekrény, díszvilágítás, szökőkutak) felmerülő villamos energia igények vételezésének biztosítására.

A BIOKOM üzemelteti a Mobilitási központot, amely folyamatosan figyelemmel kíséri a városi közlekedés folyamatosságát, szervezi és koordinálja Pécs helyi közösségi közlekedését. Feladata még az utas tájékoztatás; menetrend és autóbusz-hálózattervezés; parkolás üzemeltetés, behajtási engedélyek; közterület-hasznosítás; forgalomszabályozási és forgalomtechnikai feladatok koordinálása.

A Kft. gondoskodik a városi zöldfelület gazdálkodás megszervezéséről, csemetekert fenntartásáról, köztisztasági feladatok ellátásáról, közutak, járdák, parkok, buszmegállók takarításáról; kézi hó- és síkosság mentesítésről, valamint a városi erdőgazdálkodásról. Utóbbi tevékenységét tekintve első sorban rekreációs célú erdőket gondoz kifejezetten természetbarát (Pro Silva) módszerekkel.

A fenti feladatokon túl a BIOKOM végzi a Pécsi Köztemető üzemeltetését, illetve a közfoglalkoztatás megszervezését.

Ezeken túl a BIOKOM Nonprofit Kft. az Ökováros–Ökorégió Alapítvánnyal együtt kiemelt feladatának tartja a gyermekek környezettudatos gondolkodásmódjának fejlesztését, a környezeti nevelés, oktatás és tudatformálás elősegítését Pécsett és a dél-dunántúli régióban. A társaság Pécs zöld gazdaságának kiépítése érdekében a térség gazdasági, környezetvédelmi, gazdaságfejlesztési és infrastruktúra fejlesztési területein is komoly szerepet vállalt. Részt vesz több K+F programban, együttműködik a Pécsi Tudományegyetemmel és bekapcsolódott a Smart City Kutatócsoport munkájába.

A BIOKOM Nonprofit Kft. tevékenységét számos környezetvédelmi és innovációs díjjal is jutalmazták. Megkapta a legmagasabb magyar szakmai elismerést, „A Környezet Védelemért” kitüntetést, országos/ regionális környezetvédelmi és ipari innovációs díjakat, minőség díjat, a Környezetvédelmi Miniszter által adományozott Környezet Védelemért emlékplakettet, a tevékenységére vonatkozó „Hiteles és sokoldalú tájékoztatás díját, az ÖKOPROFIT minősítést, valamint üzleti tevékenységéért Magyar Brands díjban részesült.« vissza
Cégbemutatás