Menü

Quisque laoreet in risus at efficitur. In imperdiet urna vitae elit porta pretium.

Cras vulputate aliquet tristique. Sed ornare ante aliquet eleifend consectetur. Mauris luctus massa risus, id malesuada diam finibus eu. Cras eget vestibulum dolor, ut varius diam. Nulla facilisi. Sed quis quam ac ante varius porttitor eget at leo. Curabitur mi elit, placerat quis elit eget, malesuada finibus nibh. Sed suscipit, nibh nec luctus consequat, sem erat pharetra felis, at faucibus mauris lacus vel tellus. Proin in dolor non nisl iaculis egestas eu sed nisl. Fusce porta sit amet sem faucibus bibendum. Suspendisse vel congue purus, sed dignissim augue. Sed at facilisis arcu, non accumsan tellus. Nam sit amet quam imperdiet, mattis lorem sed, molestie massa. Nulla leo augue, porttitor pretium enim id, tempor sodales nisl.

Proin in dolor non nisl iaculis egestas eu sed nisl. Fusce porta sit amet sem faucibus bibendum. Suspendisse vel congue purus, sed dignissim augue. Sed at facilisis arcu, non accumsan tellus. Nam sit amet quam imperdiet, mattis lorem sed, molestie massa. Nulla leo augue, porttitor pretium enim id, tempor sodales nisl.
HÍREK

2018-as évi parkolóbérletek értekesítése

2017. december 05.
Tisztelt Ügyfeleink! Tovább »

Hasznos tudnivalók

2017. október 25.
A BIOKOM Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a pécsi lakosságot, hogy az ünnepre való tekintettel cégünk közszolgáltatási rendje a következőképpen alakul Tovább »
MEGÚJULNAK A KESZÜI ÚT PLATÁNJAI

« vissza

Megújulnak a Keszüi út platánjai
Tisztelt Kertvárosi polgár! Pécs főkertészeként szeretném tájékoztatni a pécsi lakosságot, hogy a BIOKOM Nkft., mint a városi közterületek üzemeltetője a mai napon (hétfőn) megkezdi a Keszüi út platánfáinak ütemezett, tervszerű, fiatalító metszését. A munkálatokat egyrészt a fák egészségének fenntartása indokolja, másrészt a környéken élők biztonságának szavatolása.

A fasor mostanra kinőtte a rendelkezésére álló teret, többek között a magánterületek fölé emelkedő ágak veszélyeztetik a lakóházakat, a parkolóban álló gépkocsikat. Emellett a fák megöregedtek, így visszametszésük indokolttá vált, hogy megóvjuk őket vihar idején az esetleges kidőlésektől, ágaik leszakadásától. [b]A nyugat-európai országok nagyvárosaiban (pl. Párizs, Barcelona) több évszázados gyakorlatnak megfelelően ifjító metszést hajtunk végre. Ennek során a lombkorona erős, az elágazásokhoz közeli visszametszését végzik a szakemberek.[/b] A platánok jól tűrik a metszést, könnyen újulnak, ifjításra (visszavágásra) erős hajtásnövekedéssel reagálnak. Ezen tulajdonságaira alapozva nagy hagyománya van a fák erős visszametszésének, jórészt a nyugati országokban, de mostanra már idehaza is. [b]A fák rövid idő alatt újra erőteljes koronát növesztenek, amellyel ismét betöltik zöldterületi szerepüket, és port kötnek meg, árnyékot adnak, valamint párologtatnak.[/b] [b]A munkálatok 8-10 napot vesznek igénybe az időjárástól függően, és az esetleges, előre nem tervezhető körülményektől.[/b] A munkálatok a Táncsics Mihály utcától haladnak nyugati irányba. A munkaütemek során megfelelő jelzések segítenek majd a közlekedésben. Ezeken a szakaszokon csak a déli oldalon lehet személygépkocsival közlekedni keleti irányba, a helyi buszközlekedés azonban mindkét irányban zajlik majd. Az érintett szakaszokon belüli buszmegállókat ideiglenesen áthelyezzük, erről a megálló menetrendjelző tábláin tájékoztatjuk az utazókat. A taxidroszt helyét a faápolási munkák ideje alatt átmenetileg ugyancsak áthelyezzük. [b]A munkaterületek lehatárolása érinti a gyalogosközlekedést is.[/b] Amennyiben egy ingatlan a munkával érintett területen belül helyezkedik el, ebben az esetben a munkaterület határát biztosító kollégák segítségét szíveskedjenek igénybe venni az ingatlan megközelítése vagy elhagyása céljából. [b]A munkavégzés a tervek szerint hétköznapokon 8:00-17:00 óra között folyik.[/b] A metszések ideje alatt, illetve az azt követő néhány napban is zajlik a levágott faanyag elszállítása, felaprítása. A BIOKOM Nonprofit Kft. mindent elkövet annak érdekében, hogy a munkálatok minél hatékonyabban, minél rövidebb idő alatt történjenek meg, azonban számos hátráltató tényező léphet fel, amelyet az ilyen nagy körültekintést igénylő munkavégzésnél figyelembe kell venni. Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét! Bízunk benne, hogy a munkavégzés sokak örömére történik, és az eredménnyel mindenki elégedett lesz majd. [i]Nagy Ervin, Pécs főkertésze"[/i]

« vissza
Megújulnak a Keszüi út platánjai